The Old Barn

Permitted development extension of an existing barn into a unique family home

Client: Private
Structural Engineer: Webb Yates
Planning Consultant: Suzi Coyne
Arboriculturalist: The Tree Bureau
Contractor: S W Carpentry & Joinery
Specialists: Cantifix (Glazing)
Stage: Completed

We were appointed to convert and extend a 19th Century barn in an area of greenbelt land in Oxfordshire. The client wanted to transform this traditional building into a contemporary family home, meeting level 5 of the Code for Sustainable Homes, whilst at the same time conserving its historical identity and integrity.

We designed a connected series of living spaces that join the barn and extension. From the approach to the house, the extension blends into the existing building, whilst on the opposing fa├žade, large glazed panels create a more contemporary aesthetic and open up breath taking views of the adjacent lake.

More Residential projects

Close
Go top